Hammer Hanborgs poddHammer Hanborgs podd

Hammer Hanborgs podd Framtidens professionella liv

Kompetensförsörjning är en utmaning i dagens organisationer. Det är det största hindret för tillväxt och många brottas med frågor som: På vilket sätt kan vi rekrytera idag för att säkra våra framtida kompensbehov? Hur ska vi veta vad vi behöver för kompetenser när det hela tiden kommer nya? Hur kan vi utveckla kulturen och medarbetare för att hålla jämna steg med omvärlden? Hur ska vi organisera arbetet? Och inte minst hur vill vi jobba i framtiden?

Brukar du också fundera på det? Eller känner du kanske att du borde? I så fall har du kommit rätt för det här är podden om Framtidens Professionella Liv!

♥ För att lyssna på poddavsnitten nedan behöver du ett konto via Spotify. 

Etisk innovation. I framtiden kommer alla organisationer och ledare att behöva ta större hänsyn till alla aspekter av hållbarhet än tidigare. Det påverkar alla aspekter av ledarskapet, inte minst innovations och utvecklingsarbetet. I det här avsnittet pratar vi om vad etisk innovation är och varför det blir en allt viktigare ledarskapsfråga i framtiden. Dessutom får du massor av bra tips på hur man kan ta hänsyn till etiska aspekter så som demokrati, integritet och hållbarhet i innovationsarbetet. Medverkande: Karin Netzell och Kristina Närman.

Framtidens ledarskap. Är du nyfiken på hur framtidens ledarskap kommer att se ut och vilka egenskaper som kommer att krävas av framtidens ledare? I det här avsnittet delar vi våra insikter om vad som kommer att prägla framtidens ledarskap. Vi lever i en omtumlande tid. Elaka problem, som tex pandemi, krig, global uppvärmning, energibrist och ekonomisk kris påverkar all verksamhet och inget som ett enskilt land, och eller organisation kan lösa på egen hand. Det kommer kräva helt nya egenskaper hos ledare. Medverkande: Karin Netzell och Christina Hammer.

Ledarskapets plus och minus under pandemin. Under åren 2020 och 2021 tvingades många organisationer genomföra omfattande förändringar för att anpassa verksamheten, arbetssätt och erbjudanden till den nya tillvaron som blev verklig i och med Covid-19. Många organisationer står nu inför nya vägval om hur vi vill utforma arbetslivet. Vad av det vi lärt oss vill vi ta med oss in i framtiden och vilka delar saknar vi från pre corona-tiden? Baserat på insikter från vår undersökning Nordic Executive Survey 2021, Att leda i och ur en kris, har vi tagit fram två listor med de mest positiva respektive negativa konsekvenserna för ledarskapet under pandemin. Medverkande i avsnittet är Karin Netzell och Christina Hammer, Hammer & Hanborg.

Kris och utveckling? - En podd om innovationsarbete under och efter pandemin. Pandemin har snabbspolat oss fram i framtidens professionella liv. I det här avsnittet fokuserar vi på hur innovations och utvecklingsarbetet i nordiska organisationer påverkats av coronapandemin. Vi tar utgångspunkt i insikter från vår senaste undersökning Nordic Executive Survey 2021, Att leda i och ur en kris. Där vi undersökt hur nordiska organisationer har hanterat krisen och på vilket sätt har den påverkat ledarskap, arbetssätt och organisationskulturen. Medverkande i avsnittet är Karin Netzell, Christina Hammer och Kristina Närman, från Hammer & Hanborg.

Hjärnsmart ledarskap under och efter en kris. Det har varit en omtumlande period där vi alla chippat in lite extra för att få allt att fungera. Det har inneburit påfrestningar för som ledare och medarbetare. Nu är det dags att ta ett steg tillbaka och fundera på hur vi påverkats av pandemin. Och hur vi kan utforma arbetslivet mer hjärnsmart framöver. Ett samtal mellan Karin Netzell och Malin Nyman med utgångspunkt i insikter från Hammer & Hanborgs undersökning Nordic Executive Survey 2021, Att leda i och ur en kris.

Så löser du kompetensförsörjningen – trots kompetensbrist! Nu råder stor kompetensbrist på arbetsmarknaden, hur kan man tackla den? I den här podden bjuder vi på fem taktiker för att kompetenssäkra organisationen trots att tillgången på många avgörande spetskompetenser är skral.

Årskrönika 2020 och trendspaning 2021. I det här avsnittet blickar vi både bakåt och framåt. Vi ser tillbaka på det omskakande året som gått, vad hände i arbetslivet? Och hur mycket kom Covid-19 att påverka hur vi jobbar? Och så blickar vi framåt mot 2021, på de trender som vi tror kommer att lysa starkast under det kommande året. 

Feedback och Feedforward- går det att få till en feedbackkultur från hemkontoret? Vi pratar feedbackkultur med Trine Riccardi och Amanda Ekman, Feedforward Culture Consultants, på Hammer Hanborg. Ett perspektiv som organisationer bör jobba med för att lyckas i Framtidens Professionella Liv.

Kommunikation i coronakrisen. I det här avsnittet delar vi med oss av våra insikter, vi pratar om vilka kompetenser våra kunder efterfrågat under krisen och så blickar vi framåt: Har krisen påverkat kommunikationsfunktionen permanent, och i så fall hur?

Corona edition, Kickstarta ut ur krisen. Coronakrisen skakar om arbetslivet. Till exempel så jobbar många hemma och behöver i högre grad leda sig själva, den digitala utvecklingen har tagit ett stort språng, vi ser ett ledarskap som bygger på minskad kontroll med mera.

Talang – Kan man ställa om hela marknadsavdelningen på bara två dagar? En snabb och effektiv lösning är att utveckla den kompetens som finns internt och ställa om från traditionell marknadsföring till ett Growth Mindset. Vi pratar Growth Hacking och Growth Mindset.

Framtidens marknadsföring. I det här avsnittet fokuserar vi på framtidens marknadsföring ur tre perspektiv, nämligen: Hur marknadsföringen ska organiseras, hur arbetet ska ledas och hur vi ska lösa kompetensförsörjningen.

Framtidens Marknadsavdelning – kommer den ens att finnas? Upplever du att traditionellt ledarskap, arbetssätt, kompetenser och organisationsstrukturer inte längre fungerar för att möta era kunders förväntningar och beteenden?

Teamet. Vad krävs för att skapa engagerade team som levererar? Och hur ser teamet ut i framtiden? Med oss i studion har vi två gäster som faktiskt har skrivit en hel bok i ämnet; Mattias Wihlborg och Mette Sandahl.

Värderingar. Har du någon gång funderat över hur det skulle vara att jobba i en helt värderingsstyrd organisation? I detta avsnitt pratar vi värderingar och varför det är så viktigt i framtidens professionella liv.

Feedbackkultur. I detta avsnitt pratar vi feedbackkultur och varför det är så viktigt i en självstyrande organisation.

Vad är gig och varför är det så bra? Hur lyckas man som giggare och vilka är utmaningarna? Hur är det att hyra en giggare och varför ska man anlita en giggare? Ett nytt gig-poddavsnitt är nu här. Hör av dig om du vill veta mer om hur det är att vara giggare (konsult) via oss.

Kahemi - Att hushålla med talanger. Alla verksamheter möter idag förändring, driven antingen av strategiförändringar eller krav från omvärlden. Den nya generationen ställer andra krav på ledarskapet och utvecklingsmöjligheterna.

Introvert den tysta revolutionen. Hur är det att vara introvert i en tid där mycket handlar om att vara precis tvärtom? Spelar det någon roll om man är introvert eller extrovert och gillar introverta personer förändring? Kan man vara en framgångsrik ledare och introvert?

Att leda i det morderna arbetslivet. Hur går det med ledarskapet? Har ledarskapet förändrats över tid? Vi diskuterar detta viktiga ämne tillsammans med ingen mindre än Johan Book.