Hammer Hanborg Framtidens Professionella Liv - Rekrytering - Stockholm, Göteborg, MalmöHammer Hanborg Framtidens Professionella Liv - Rekrytering - Stockholm, Göteborg, Malmö

Nyheter

2019-10-08

Nu släpper vi boken Framtidens Professionella Liv 4.0

För femtonde året i rad har vi ställt frågor till vårt nätverk av tjänstemän i en mängd olika branscher från såväl privat som offentlig och ideell sektor. Årets undersökning, som presenteras i boken ”Framtidens professionella liv” 4.0.

Hammer Hanborg Boken Framtidens Professionella Liv - Rekrytering - Stockholm, Göteborg, MalmöHammer Hanborg Boken Framtidens Professionella Liv - Rekrytering - Stockholm, Göteborg, Malmö

10 perspektiv

I den senaste versionen av vår bok ger vi 10 perspektiv som företag och organisationer bör beakta för att vara relevanta i framtiden. Grunden till boken är att vi inte längre kan organisera oss som vi gjort tidigare. Det blir för långsamt, inte tillräckligt innovativt och farligt på sikt när bransch efter bransch utmanas. Det får också konsekvenser på en rad områden. Inte minst när det gäller att attrahera de bästa medarbetarna och använda den potential som redan finns internt.

 

3 TIPS för att ta fram medarbetarnas hela kompetens och potential:

Omvärdera din syn på talang

Erfarenhet och utbildning i all ära – i framtidens organisation blir värderingar, drivkrafter och personlighet allt viktigare, liksom förmågan att leda, motivera och utveckla sig själv.

Kartlägg kompetensen internt

Se varje medarbetares potential innan du letar efter nya talanger. Kanske finns precis det du söker internt, men på en annan plats än där du letar.

Skapa en positiv feedback-kultur

Ha ständigt pågående och nyfikna samtal med dina medarbetare och jobba aktivt med feedback.

 

Läs boken Framtidens professionella liv 4.0 här

Läs Christina Hammers krönika i Veckans Affärer här

Läs tips till ledare i Resumé här

Läs hur du släpper fram kraften hos dina medarbetare på chef.se här