FeedbackFeedback

Blogg

2020-09-14

Är det svårt att ge och få feedback? Här kommer några enkla tips för att komma igång!

Är du orolig för hur feedbacken ska tas emot? Är du osäker på hur feedback bäst ges? Att följa feedbackregler och ramar för att göra det på bästa sätt kan vara svårt och leda till att det aldrig blir av. Eller att det sker för sällan.

Amanda - Feedback Culture ConsultantAmanda - Feedback Culture Consultant

Författare: Amanda Ekman

En enkel regel är att ge övervägande positiv feedback eftersom det enligt forskning krävs 5-7 positiva feedbacksamtal för att uppväga ett negativt. Det stärker även relationen och arbetet. Det skapar också en positiv stämning som sprider sig till resten av teamet.

Hur kommer du igång?

Fundera över vilka positiva attityder det finns hos dig inför jobbet och kollegorna. Börja med någon kollega du jobbat med och har en tillitsfull (positiv) relation till. Att bygga tillit till kollegor är viktigt för att arbetet ska ske på ett effektivt sätt.

Berätta spontant tex hur glad du är att (digitalt) träffa kollegan/att kollegan höll i mötet/att kollegan ska vara med och jobba i samma projekt/annat gemensamt.

Föreslå gärna en one to one (digital) fika med kollegor du kommer att jobba mycket med framåt. Tex för att stämma av uppstarten av hösten. Tydliggör gärna att du vill att ni förmedlar något positivt om varandra på fikat. Tydliggör gärna att er relation är viktig för dig och påverkar hur ditt arbete kommer att bli. Det är en feedback i sig och stärker er som team.

Innan fikat, tänk igenom allt positivt du kan komma på om kollegan och om du behöver påminna dig själv, skriv en lista.

Under fikat säg det positiva som kommer upp, filtrera mindre. Får du feedback, säg tack utan att bortförklara dig. Ofta har vi svårt att ta emot även positiv feedback.

Nu är du igång! Det kommer att gå lättare och lättare för varje gång och för varje kollega och du behöver inte ägna lika mycket tankemöda åt att förbereda eller komma på feedback att ge.

 

 

 

 

♥ Att bygga Feedbackkultur. Hur får vi det? Vi skräddarsyr program som kommer att hjälpa er i byggandet av en utvecklande kultur. Läs mer här!

♥ Feedback - varför använda sig av det och vad blir effekterna? Hur motiverar jag mig själv/mitt team/ledningsgruppen att använda feedback? Läs mer här!

♥ Feedback - vad är det och hur gör vi för bäst effekt? Under en heldag går vi grundligt igenom feedback, forskning och fakta samt övningar. Läs mer här!