Uthyrd konsult - RekryteringUthyrd konsult - Rekrytering

Blogg

2020-01-03

Att jobba som uthyrd kommunikationskonsult hos Hammer & Hanborg

Vi träffar Ida Krüger en av Hammer & Hanborgs seniora rekryteringskonsulter, som berättar om sin trendspaning och om hur det är att arbeta som uthyrd konsult via oss.

Ida Kruger - Hammer HanborgIda Kruger - Hammer Hanborg

Ida, berätta lite om dig själv! 

Jag har varit på Hammer & Hanborg i snart ett halvår och har tidigare arbetat i olika roller inom marknad, affärsutveckling och kommunikation. Jag har alltid varit intresserad av HR frågor och framförallt det som rör rekrytering och kompetensförsörjning.

Vad är styrkan i att vara uthyrd kommunikationskonsult?

Fördelar kan exempelvis vara möjligheten att prova på olika branscher, olika roller, utöka sitt nätverk och ens kompetens. Dessutom ger ett konsultuppdrag via Hammer och Hanborg ett sammanhang, gemenskap och schyssta villkor. Vi har regelbundna uppföljningar med både konsult och uppdragsgivare för att säkerställa att båda parter är nöjda. Vi lägger också vikt vid att skapa ett nätverk för våra uthyrda konsulter och arrangerar regelbundet aktiviteter där de får möjlighet att träffas och utbyta erfarenheter.

Idas trendspaning för uthyrda konsulter framåt 

Allt fler yngre personer med några års erfarenhet väljer att arbeta som giggare, tack vare friheten och flexibiliteten. Det är i sig ett bra sätt för att bygga sitt CV på. Förmågan att ställa om och att vara flexibel blir allt viktigare och kritisk för våra kunder, vilket påverkar kompetensbehovet. En kombination av anställda och konsulter där de anställda varit i majoritet kommer troligtvis bli omvänt i framtiden, med en trolig majoritet av konsulter. En stark företagskultur hos uppdragsgivaren kommer bli allt viktigare när en stor del av arbetsstyrkan är giggare. I en konsultroll ansvarar man för sin egen utveckling genom att ständigt vara nyfiken och lära nytt. Det är kritiskt i en omvärld som snurrar allt fortare. Då gäller det att hålla sig uppdaterad och relevant!

Hur blir man uthyrd konsult på Hammer & Hanborg?

Man anmäler sitt intresse till oss genom att registrera sig här på hemsidan eller så söker man de specifika uppdragen som annonseras på vår jobbportal. Som konsult hos oss kan du antingen vara anställd av Hammer & Hanborg eller frilansa genom eget bolag. Vi träffar gärna kandidater förutsättningslöst.

”Tips från coachen”

Viktiga och personliga egenskaper för en konsult är förmågan att skapa förtroende, att lyssna in, kommunicera, och att leda sig själv. Viljan att hela tiden lära sig nytt är också väldigt viktigt.

 

 

♥ Läs även Rebeccas blogginlägg om hennes resa till konsultrollen

♥ Behöver du rekrytera eller hyra en konsult? Läs mer här

Klicka här och börja prenumerera på vårt jobbmail