Konsult For HHKonsult For HH

Blogg

2018-09-27

Börja där du är. Ta vad du har. Gör allt du kan.

Att vara konsult har varit en ny och lärorik erfarenhet för mig, som tidigare alltid varit anställd. Det ger både en frihet att hushålla med sin tid och ett ansvar att fokusera på rätt uppgifter, så att kunden ser resultat och blir nöjd. Det är också ett bra tillfälle att testa nya branscher och att byta inriktning i arbetslivet, vilket jag har passat på att göra.

Sooki Annika Olsson konsult - RekryteringSooki Annika Olsson konsult - Rekrytering

Författare: Sooki Annika Olsson

Jag heter Sooki Annika Olsson och har 20 års erfarenhet från olika roller inom marknadsföring och kommunikation. Jobbat inom retail/detaljhandeln (sport & fritid, mode, inredning) och nu på senare tid i bygg- och fastighetsbranschen. Är sedan februari 2018 marknadskonsult genom Hammer & Hanborg på JM Hyresbostäder, där jag är marknadsansvarig för olika hyresrättsprojekt i Stockholmsområdet. Superintressant och kul uppdrag! Jag samarbetar med ett härligt team bestående av projektledare, projekteringsledare, förvaltare och ackvisitörer i de olika projekten. Har också externa kontakter med olika leverantörer vid behov. Samarbetar även med JMs marknadsavdelning, där det finns flera Hammer & Hanborg-konsulter. Vi har koll på varandra och hjälper till när tid och möjlighet finns.

Just nu förbereder jag marknadsaktiviteter för JMs första studentbostäder Alphyddan i Sickla, Nacka kommun. Ett 50 meter högt och färgglatt hus med takterrass på 16:e våningen. Blir sugen själv att flytta in. Bland annat ska vi ha en pressvisning då vi även bjuder in politiker och kommuntjänstemän för information och rundvisning i huset. Vidare planerar vi för så kallade ”mätkvällar” då hyresgästerna får se sin lägenhet för första gången innan inflyttning och ”mäta” var soffan, sängen och andra möbler kan stå. Brukar vara uppskattat. Vi kommer att ta emot 93 studenter plus deras familjer under två kvällar, vilket kräver mycket logistik och förberedelser. Det kommer att bli en intressant upplevelse. En annan aktivitet värt att nämna är ett konstprojekt i samarbete med en skolklass i Bredäng, där JM bygger ett nytt bostadsområde Alba Lilium. Vi har precis fått ihop en bra mix av jurymedlemmar som så småningom ska bedöma tävlingsbidragen från klassen. Det vinnande bidraget kommer att bli ett verkligt konstverk i det nya området. Kan vara en skulptur eller väggmålning eller något helt annat…

Till hösten går jag vidare mot nya utmaningar och då inte som konsult utan som anställd. Den 20 augusti börjar jag min nya tjänst som marknadsansvarig på Bonava, som är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa. Jag är jätteglad och taggad inför mitt nya uppdrag.

Vill passa på att tacka alla fina kollegor som jag lärt känna under det senaste halvåret både på JM och Hammer & Hanborg. Vi lär säkert synas någonstans framöver så jag säger inte hejdå utan på återseende.

Till slut vill jag ge ett råd, som hjälpt mig under senare tid. Fungerar som ett mantra - ”Börja där du är. Ta vad du har. Gör allt du kan.”. Dessa ord har fastnat sedan jag lyssnade på författaren Fredrik Backman (en man som heter Ove) som sommarpratade 2017. Det var hans tips till alla som har en dröm att göra något de inte vet hur de ska börja med. Och lite så tänker jag att det är att vara konsult. Man kommer in, oftast på ett tidsbestämt uppdrag, till en ny arbetsgivare och ska på kort tid göra skillnad. Då är det bra att utgå från sig själv. Använda de redskap man har och göra det allra bästa av situationen. Med den inställningen tror jag att man har goda chanser att lyckas med sitt uppdrag.

Lycka till alla konsulter därute och ha en skön sommar!