Hammer Hanborg Konsult - Rekrytering - Stockholm, Göteborg, MalmöHammer Hanborg Konsult - Rekrytering - Stockholm, Göteborg, Malmö

Blogg

2018-02-14

En dag som konsult på JM

Jag heter Anna och kommer från Hälsingland men har bott i Stockholm i 6 år. För ungefär ett år sedan började jag min tjänst hos Hammer & Hanborg som konsult hos kund där jag är kvar ännu. Jag har studerat medie- och kommunikationsvetenskap som huvudämne och idag arbetar jag på en marknadsavdelning.

Konsult Hammer Hanborg - RekryteringKonsult Hammer Hanborg - Rekrytering

Författare: Anna Källman

Ingen dag är den andra lik. Visst, det är många moment som görs flera gånger om men det uppstår ändå situationer som skiljer den ena gången åt från den andra. Jag arbetar med projekt som tar flera år från start till slut men som alla går igenom samma processer. Processerna behöver inte alltid gå lika till, det är det som är roligt, att vi vågar tänka nytt och prova nya saker. I vissa perioder blir det bara skrivbordstid och i andra en väldig massa flängande från ena sidan av stan till den andra. Nu i julas satt jag en dag och letade på alla matsidor jag kunde komma på efter så kallade tomteluvor-snacks. En annan vanlig dag kan jag packa kassar med toalettpapper jag har beställt som ska budas ut. Jag har också ringt runt för att höra mig för hur mycket ved jag kan tänkas behöva för att fylla en vägg, samtidigt kanske jag planerar för ett event där det kan komma allt mellan 20-400 personer.

Jag arbetar som konsult där jag är idag men det är inget som märks av, jag är en självklar del av teamet här. Innan jag började arbeta som konsult så förstod jag inte riktigt vad det innebar. Det var ett så brett begrepp som användes i så många olika sammanhang. Jag trodde först att konsulter var experter på ett område som kom in och kom med sina expertråd på ämnet under en begränsad period. Men nu vet jag att det finns flera olika sätt att arbeta som konsult på. I mitt fall arbetar mitt företag med projekt och man arbetar med konsulter för att mängden arbete är beroende på hur marknaden ser ut helt enkelt.

Jag trivs med att arbeta som konsult och till vardags märker jag ingen skillnad. Men det är något trivsamt med att ha en arbetsgivare i ryggen som blir mer som en stöttepelare och som vill ses för att höra hur man trivs och hur det går. Hamnar man rätt så gör det heller ingenting att man bara ses några gånger om året. Allt känns ändå så naturligt och avslappnat, som om man har känt varandra sedan länge. Sen sist men inte minst, så får det inte glömmas att jag blir bjuden på dubbla sommarfester och julfester! :)