Hammer Hanborg Framtidens Professionella Liv - Rekrytering - Stockholm, Göteborg, MalmöHammer Hanborg Framtidens Professionella Liv - Rekrytering - Stockholm, Göteborg, Malmö

Blogg

2019-11-11

Framtidens Marknadsavdelning - Finns den?

Vad är framtidens marknadsföring och hur ska arbetet organiseras? Vem ska göra vilket jobb och var i organisationen kommer det att höra hemma? Läs Karin Netzells tankar.

Hammer Hanborg Karin Netzell - Framtidens marknadsavdelning - Rekrytering - Stockholm, Göteborg, MalmöHammer Hanborg Karin Netzell - Framtidens marknadsavdelning - Rekrytering - Stockholm, Göteborg, Malmö

Författare: Karin Netzell

Vad är framtidens marknadsföring och hur ska arbetet organiseras? Vem ska göra vilket jobb och vart i organisationen kommer det att höra hemma? Kommer marknadsföringen ens att finns kvar i den form som vi känner den idag, eller har den transformerats, sammanfogats eller helt automatiserats bort som arbete? Annonsering, opinionsbildning, influenser, vad är det som avses? Vad menar vi ens med dagens marknadsföring? Handlar det om att skapa kännedom, engagemang eller konvertering? Och vilka roller kommer att utvecklas ur den redan vida spreaden mellan analytiker, kreatörer och customer experience managers?

Det finns ett allt större behov av att anpassa kompetenser, arbetssätt och organisationsstrukturer till att möta kunder på rätt sätt, i rätt kanaler, i rätt tid. Allt för att skapa nöjda kunder, ökad produktivitet och lönsamhet. Och på sikt handlar det om att förbli relevant och helt enkelt säkerställa överlevnad i hård konkurrens. Så hur ser framtidens marknadsavdelning ut? Har den flyttat inhouse, kommer man att bygga upp ett ”Gig-house”, har den slagits ihop med sälj i en smartketing avdelning eller kommer marknadsavdelningen finnas kvar över huvudtaget?

För att bringa lite klarhet i framtidens dimmor frågar vi de som anmäler sig till vårt event i Malmö hur de ser på marknadsföringens framtid. Så Malmö, dela med er av era framtidsspaningar, så ses vi den 20e november! Läs mer och anmäl dig här!

Mer om oss och vad vi kan erbjuda:

♦ Läs vår fjärde versionen av vår bok “Framtidens Professionella liv 4.0". Läs den här!

♦ För oss handlar kompetens om potential. Läs gärna mer om hur vi jobbar med rekrytering

♦ Söker du nytt jobb? Håll utkik här!