Tekniken Skapar Forutsattningar - Hammer HanborgTekniken Skapar Forutsattningar - Hammer Hanborg

Blogg

2020-03-19

Framtidens rekrytering är redan här

Ibland kommer framtiden snabbare än vi kunnat ana. Nya tider, det som plötsligt landat i våra knän med Corona-viruset, kräver att invanda rutiner helt plötsligt ändras.

Fredrik Svenburg - rekryteringskonsultFredrik Svenburg - rekryteringskonsult

Författare: Fredrik Svenburg

Strax innan hemmakontor och karantäner startade, talade jag med Cloetta som jag fått nöjet att hjälpa igen, om en ny roll som behövde tillsättas. Annonsen gick ut och efter en helg började kontor stänga och hemmaarbete införas. Inte ideala förhållanden för att genomföra alla tillhörande intervjuer.

Vi insåg trots allt att det mesta av intervjuprocessen faktiskt kan genomföras digitalt, hos mig likväl som hos Cloetta. I och med att vi på Hammer & Hanborg sedan länge jobbar med kompetensbaserad intervjuteknik, kan samma frågor ställas via video och jag kan fokusera på svaren hellre än att ta in subjektiva faktorer som längd, kläder, stil etc, som tenderar att påverka våra intryck i intervjuer. Hmm, kanske är det nya rent av bättre?

Jag kommer sakna den personliga kontakten från intervjuerna men vi tvingas givet omständigheterna pröva framtidens rekrytering redan idag. Och det kanske inte blir sämre. Blir det rent av mer objektiv och därmed bättre? Jag uppskattar att Cloetta vågar tänka och pröva nytt. Jag är även stolt över att vi tillsammans tänker ”business as usual”, snabbt anpassar oss till de nya förutsättningarna och jobbar vidare i vår vardag!

Framtidens rekrytering. Redan denna vecka. Spännande!