HemmakontorHemmakontor

Blogg

2020-09-30

Hur är det att börja sitt uppdrag som konsult från hemmakontoret?

Vi intervjuade Petra Linderoth vår konsult som började ute hos kund mitt under coronapandemins utbrott. Läs hur det gick för henne att börja sitt uppdrag från hemmakontoret och hur det är att jobba som uthyrd konsult för oss.

Petra LinderothPetra Linderoth

Foto: Kristian Pohl

Författare: Petra Linderoth

Jag är anställd via Hammer & Hanborg på Uppsala kommuns kommunledningskontor. Där är jag kommunikatör med specialistkompetens på webben. Jag har en bred bakgrund och har tidigare varit inriktad på formgivning men under senaste åren har jag gått över mer och mer till att jobba med webb och att skriva.

Jag började den 22 april mitt under coronapandemins utbrott. Situationen var väldigt speciell, jag började helt digitalt utan att träffa någon och så som det ser ut just nu kommer jag att arbeta hemifrån en lång tid framöver. Jag var lite nervös i början och undrade hur det skulle gå att komma in i jobbet på distans. Men det känns som jag har träffat alla mina kollegor på Uppsala kommun i verkligheten även om vi än så länge bara setts digitalt via Teams. Allting har gått väldigt bra. Jag fick en gedigen introduktion med fantastisk överlämning samt en mentor och det fanns ett helt utbildningsprogram planerat för mig.

Jag togs emot på ett fantastiskt sätt och kände mig väldigt välkomnad. Det gjorde att det blev lätt för mig att bygga upp ett nätverk. Jag fick bra stöttning av hela teamet och andra kollegor runt omkring och för mig var det också en trygghet att komma ifrån en så seriös och gedigen byrå som Hammer & Hanborg.

 

 

7 Frågor till Petra om rollen som uthyrd konsult;

Hur kom du i kontakt med Hammer & Hanborg? Upplever du att vi syns mer än andra?

Jag sökte jobbet på Uppsala kommun och kom på så sätt i kontakt med Hammer & Hanborg. Jag hade tidigare varit på en intervju till ett annat jobb och hade redan skapat en relation till Hammer & Hanborg. Jag har känt till Hammer & Hanborg länge och har hela tiden fått ett väldigt bra intryck. Hammer & Hanborg är en byrå som syns på ett positivt sätt.

Hur upplever du din kontakt med Hammer & Hanborg? Skiljer sig upplevelsen på något sätt från andra organisationer?

Jag känner att Hammer & Hanborg är en väldigt seriös och trygg arbetsgivare. Jag får allt det som behövs för att trivas i arbetet så som pepp, stöttning och social samvaro. Jag får regelbundet erbjudanden om att vara med i fortbildande seminarier för att hålla mig uppdaterad och träffa andra konsulter. Det är jättebra eftersom utvecklingen går så fort inom kommunikation. Det gäller att hela tiden hänga med och snappa upp de nya trenderna.

Hur upplevde du processen med Hammer & Hanborg? Skiljer den sig på något sätt från andra organisationer om du jämför dina tidigare upplevelser?

Jag har varit i en fysisk intervjuprocess innan pandemin på Hammer & Hanborg och en digital i utbrottet av pandemin. Båda processerna var definitivt en bra upplevelse. Jag kände att Hammer & Hanborg var riktigt genuint intresserade av mig, min bakgrund och mig som person och att de såg hela min kompetens.

Den senaste intervjun som ledde till jobbet på Uppsala kommun var en mycket speciell situation eftersom det var just i utbrottet av pandemin. Jag är imponerad av hur smidig hela processen var. Det var en snabb, tydlig och enkel process. Jag kände också att Uppsala kommun var genuint intresserade av att träffa mig och att Hammer & Hanborg var bra på att förmedla det till mig. Jag blev glad av hela processen.

Vad är viktigt för dig när du väljer en arbetsgivare? Hur väl känner du att Hammer & Hanborg möter detta?

Jag söker alltid ett professionellt samarbete med god stämning där vi kan lära av varandra och utvecklas. Jag söker också efter samarbeten där man lyssnar, är ödmjuk och respekterar varandras olikheter samt håller en vänlig ton även i pressade situationer. Jag känner att jag får det både från min uppdragsgivare, Uppsala kommun och från Hammer & Hanborg.

Vad är det bästa/roliga med ditt uppdrag?

Mitt uppdrag är varierande och kreativt. Här får jag möjlighet att utvecklas som kommunikatör med en spetskompetens på webben och jag får sätta mig in i många intressanta frågor som jag brinner för. Jag är på en arbetsplats där det finns många möjligheter och många olika människor med hög kompetens och professionalitet.

Vad är du mest stolt över kring ditt uppdrag?

Jag är stolt över mycket, men rent spontant är det nog att jag kommer i kontakt med så många olika intressanta ämnen och att jag har så bra kompetenta kollegor.

Vad är utmaningen med ditt uppdrag?

Den ena dagen är inte den andra lik. Jag utmanas hela tiden att lära mig nytt och hitta lösningar på problem som kan komma upp med ganska kort varsel. Det gör att jag hela tiden utvecklas i att vara lösningsorienterad.

Hur du blir konsult för Hammer & Hanborg

Man anmäler sitt intresse till oss genom att registrera sig här på hemsidan eller så söker man de specifika uppdragen som annonseras på vår jobbportal. Som konsult hos oss kan du antingen vara anställd av Hammer & Hanborg eller frilansa genom eget bolag. Vi träffar gärna kandidater förutsättningslöst.

Hur du går tillväga för att hyra en konsult

I vårt nätverk finns konsulter på alla nivåer som ni kan hyra in för kortare eller längre uppdrag; från några veckor till flera år, på heltid eller deltid. Oavsett vilket tar vi det fulla arbetsgivaransvaret.

Hör av dig till Annika Lasmarias på mobilnr 070 768 84 64 eller skicka ett mail till Annika.Lasmarias@hammerhanborg.com 

Öresund, Göteborg: Jessica Fischer Jessica.Fischer@hammerhanborg.com

Oslo: Ingrid Melbye Olsen Ingrid.olsen@hammerhanborg.com