Rekrytering - Hyr personalRekrytering - Hyr personal

Blogg

2019-11-26

Min resa till konsultrollen

Ingen väg är rak och resan till målet kan se olika ut för alla. Men vad är målet? Och vad gör man när man kommit fram? Till slut insåg jag att målet är vad du bestämmer det för att vara och för mig, just nu, är resan målet. Jag heter Rebecca och arbetar som kommunikationskonsult på Hammer & Hanborg.

Rebecca uthyrd konsultRebecca uthyrd konsult

Författare: Rebecca Oldfield

När jag tog studenten gav jag mig på jakt för att hitta ett tydligt mål med mitt liv. Nu skulle man förbereda sig på att bli vuxen och det betydde att ha koll på vem man är och varför. Jag började arbeta med ett par jobb samtidigt och sökte mig till universitetet. På så sätt skulle jag komma fram till mitt mål tidigare. Jag har varit inne på en mängd olika spår, ett tag var jag helt säker på att mitt yrke i livet var sjuksköterska, därefter skulle jag bli psykolog och sedan ekonom. Ju fler vägskäl jag mötte desto mer förstod jag att det är en omöjlighet att bestämma sig för vad man ska göra resten av sitt liv. Jag började fundera över hur jag kunde undvika att välja, i alla fall för tillfället.

Konsultandet var för mig ett främmande yrke. Jag trodde att det endast var tillåtet att vara konsult om man var senior och expert inom ett specifikt område. Men sedan hörde jag att det fanns ett studentkonsultföretag på campus där jag studerade. Jag blev direkt intresserad och inom kort var jag anställd och började konsulta vid sidan av studierna. Mitt uppdrag innebar att stötta ett företag i arbetet med deras digitala kanaler. Efter att jag tog examen fortsatte jag som konsult och fick möjlighet att arbeta i olika en mängd uppdrag, för både små och stora företag.

Idag sitter jag i en stor marknadsavdelning tillsammans med experter inom många marknadsområden. Som konsult har jag möjlighet att arbeta inom flera av dessa områden och hoppa in där det behövs. Detta ger mig ett varierande arbete där jag har möjlighet att påverka min roll och min egen utveckling. Det passar mig perfekt!

Idag vet jag att konsultrollen kan passa alla, oavsett senioritet. Konsultandet ger mig möjlighet att arbeta brett inom flera områden för olika företag. Jag har inte längre satt ett tydligt mål med en slutstation utan tar varje dag som den kommer och njuter av resan.