Innovation Pa JobbetInnovation Pa Jobbet

Blogg

2019-05-31

Ta innovation på allvar – men inte så allvarligt

En nyckel i en självstyrande organisation är att alla involveras i utvecklings- och innovationsarbetet.

Kristina InnovationKristina Innovation

Författare: Kristina Närman

När alla leder sitt eget arbete och utveckling blir det också allas ansvar att leda organisationens utveckling. Det finns flera fördelar med detta:

  • Organisationen blir snabbare när den som ser behovet också tar tag i att hitta en lösning och implementera den
  • Av samma anledning blir organisationen också mer relevant
  • Varje person får chans att göra mesta möjliga av sin talang, och organisationen maxar helt enkelt värdet i varje rekrytering

Men hur kan vi få alla att vilja och våga delta i innovationsarbetet? En viktig nyckel är att ta innovation på allvar – men inte så himla allvarligt. Genom att avdramatisera innovationsarbetet och göra det kul och lekfullt blir det enklare att våga misslyckas. Och det är en avgörande förutsättning för all typ av innovation. Innovation och utveckling handlar om att ge sig ut på okänd mark, då finns givetvis risken att det inte blir som vi har tänkt (det är i själva verket så många av de riktigt lyckade innovationerna kommit till).

Jag menar att vi ska se oss själva och vårt arbete som konstanta beta-versioner. Ja det finns buggar, men enda sättet att få veta vilka dessa är och hur de eventuellt ska åtgärdas är att ut och testa. Organisationen måste tillåta och uppmuntra misslyckanden. Slarv och nonchalans är givetvis inte ok, men misslyckande för utvecklings skull är bra – till och med eftersträvansvärda.

 

♥ Maxa din egen och organisationens innovationskraft! Häng med oss på Innovation Bootcamp den 5-6 september och låt dig inspireras, svettas och lyckas med att hitta dina innovationsstyrkor. Läs mer här!

♥ Vad betyder innovation för en självstyrande organisation? Boka 2 timmar workshop med Kristina Närman. Läs mer här!