Ledarstod med Gunvor EngstromLedarstod med Gunvor Engstrom

Blogg

2021-10-26

Träffa Gunvor Engström vår Mentor & Leadership Coach

Vad önskar du mest när du står inför en svår situation och tankarna bara snurrar? Om jag får gissa så ligger möjligheten att få total uppmärksamhet från en person, en coach/mentor med bred och djup erfarenhet från olika professionella roller, ganska högt upp på listan.

Gunvor Engström Mentor & Leadership CoachGunvor Engström Mentor & Leadership Coach

Författare: Gunvor Engström

Ett samtal med en person som varit med om det mesta. Ett sådant samtal ska leda till att du tydligare ser var du är, vart du vill och vad du behöver göra. Om du kan formulera ett mål och lista de steg du behöver ta för att nå dit så går det lättare och snabbare att ta sig vidare.

Själv har jag stått inför många valsituationer i livet. Ofta har jag satt mig där själv då längtan att lära mig nytt, se något annat, har varit en stark drivkraft. Frågorna jag ställt mig har handlat om vad jag vill ha ut av mitt yrkesliv, var jag gör mest nytta, hur jag får utrymme att spela en viktigare roll, må bättre? Så här i efterhand får jag erkänna att det ibland gått för snabbt, att jag tagit för slumpmässiga beslut. Andra kan sitta i motsatt båt, man vill - men kommer sig aldrig för.

Mitt erbjudande till dig är att vara ditt personliga bollplank, att ge dig möjlighet att formulera dina innersta tankar inför någon som varit där du är, som koncentrerar sig på dina möjligheter, ställer frågor som gör att du reflekterar lite till, hjälper dig att sätta en agenda, utvärdera, fokusera och ta beslut. Det kan vara den bästa gåvan till dig själv - eller till en medarbetare.

Hör av dig till mig och berätta lite om dig själv och vad du funderar på. Då kan du också ställa frågor till mig för att få någon känsla för vem jag är. Vi bokar minst fem sessioner. Under den tiden kommer du att ha en klarare bild om vad du vill, formulera ett mål, ta beslut och ta flera steg framåt mot målet. Varje session bygger på det vi formulerat gången innan, vi följer upp, utvärderar och bestämmer de steg du tar till nästa möte. Filosofin är att du utvecklas genom att formulera dig, ta konkreta steg och utvärdera utfallen.