FeedbackFeedback

EQ och kollaborativ kommunikation

I ett välmående och självorganiserat företag kan medarbetarna hela sig själva, det skapas i mötet mellan människor, genom öppen kommunikation.

"Individer och ledare behöver öka sin emotionella intelligens och skifta från konkurrerande till kollaborativ kommunikation"

Öka din emotionella intelligens

I ett välmående och självorganiserat företag kan medarbetarna hela sig själva, det skapas i mötet mellan människor, genom öppen kommunikation. För att möjliggöra detta behöver individer och ledare öka sin emotionella intelligens och skifta från konkurrerande till kollaborativ kommunikation.

Om workshopen

Denna tvåtimmars workshop lyfter best practices från forskningen och syftar till att ge en förståelse för hur ni praktiskt kan arbeta med det i er organisation. Hör av dig till Karin Netzell om du vill höra mer!

Podden om framtidens professionella liv

Det här är podden för dig som är intresserad av kommunikation, digitalisering, ledarskap och organisationsutveckling. Vi pratar trender, metoder, engagemang och varför det är så jäkla viktigt att arbetslivet anpassas utefter hur vi människor fungerar istället för tvärtom.

Förutsättningarna för hur vi jobbar förändras radikalt. Digitaliseringen påverkar inte bara var, när och hur vi arbetar utan skapar också helt nya roller samtidigt som gamla försvinner. I centrum finns vi människor och våra organisationer. Vart ska det sluta? Vi vet inte. Det enda vi vet är att allt kommer att fortsätta förändras. Superspännande tycker vi! Faktiskt så spännande att vi har gjort det till vårt uppdrag att vara med och skapa framtidens professionella liv. Följ med oss och hör av dig om du har några tankar eller funderingar på: podd@hammerhanborg.com

Poddavsnitt 6: Feedbackkultur

I detta avsnitt pratar vi feedbackkultur och varför det är så viktigt i en självstyrande organisation. Medverkar gör Charlotta Rydström, Karin Netzell och Frida Jeppson. Lyssna på avsnittet här!