StockholmStockholm

Nyheter

2022-09-05

Jurek förvärvar Hammer & Hanborg

Jurek, med serieentreprenören Shervin Razani, även känd som en av drakarna i Draknästet, förvärvar aktiemajoriteten i Hammer & Hanborg. Detta förvärv innebär att vi, Hammer & Hanborg tillsammans med Jurek kommer att utöka och bredda vår expertis och vårt erbjudande inom rekrytering och hyra.

Hammer Hanborg JurekHammer Hanborg Jurek

Åsa Falkman (tidigare Hanborg), Shervin Razani och Christina Hammer

Jurek grundades 2006 och företaget har vuxit snabbt med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala samt London och beräknas omsätta ca 400 miljoner kronor 2022. Grundaren Shervin Razanis tankar om Hammer & Hanborg:

Hammer & Hanborg är precis som Jurek ett entreprenörsdrivet bolag som tidigt specialiserade sig inom marknad och kommunikation. Jag har alltid tyckt att de varit ett intressant bolag med gott renommé. Åsa och Christina har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga ett av landets främsta bolag inom sin nisch. Efterfrågan på specialister inom marknad och kommunikation har ökat rejält och nu kan vi fortsätta erbjuda både kunder och kandidater professionell och snabb matchning av komplexa uppdrag på alla nivåer. Jag är extra glad över att Åsa och Christina kommer att fortsätta arbeta i bolaget framledes, säger Shervin Razani, VD och grundare av Jurek.

Grundarna Åsa Falkman (tidigare Hanborg) och Christina Hammers tankar om Jurek:

Vi ser stora möjligheter med affären. Tillsammans med teamet på Jurek kommer vi att skapa ett ännu bättre erbjudande. Båda bolagen är entreprenörsdrivna, har liknande värderingar och företagskulturer samt inte minst ett uttalat fokus på tillväxt. Vi har haft många friare genom åren, men valet föll på Jurek som är ett entreprenöriellt och framgångsrikt företag som dessutom delar vårt fokus på att bygga ett långsiktigt och hållbart företag för kunder och medarbetare säger Christina Hammer.

Hammer & Hanborg och Jurek kommer att samarbeta över flera plan men kommer inte att fusioneras, så varumärket Hammer & Hanborg kommer att finnas kvar som tidigare.