Jenny BergmanJenny Bergman

Blogg

2022-04-13

Vad innebär det att jobba som konsult för Hammer & Hanborg?

Jenny Bergman har gått in på sitt andra konsultuppdrag via oss och jobbar nu på Uppsala Kommun som Teamledare Webb och digital utveckling. Läs Jennys blogg om vad hennes roll innebär och missa inte hennes tips till dig som är intresserad av konsultuppdrag!

JennyBergmanBild2JennyBergmanBild2

Jenny Bergman

Du har gedigen erfarenhet av marknadsföring och kommunikation. Kan du berätta lite om dig själv och din bakgrund?

- Jag har haft möjlighet att arbeta med uppdrag åt bland andra Electrolux, Skandia, ICA och Postnord. Jag drivs av att genomföra genomtänkt och slagkraftig marknadsföring. Jag leder människor med värme och uppmuntran, och projekt med målmedvetenhet och engagemang.

Hur kom du i kontakt med Hammer & Hanborg?

- Jag kom i kontakt med Hammer & Hanborg redan 2014 när jag fick möjlighet att arbeta som uthyrd konsult som Marknadsprojektledare hos Sveriges Ingenjörer. Ett roligt och utvecklande år, med fantastiska kollegor på ett av Sveriges största fackförbund, där jag hade löpande bra kontakt med Hammer & Hanborg.

Hur upplever du Hammer & Hanborg som arbetsgivare?

- Trevliga, kompetenta och kommunikativa.

Du gick på ditt uppdrag hos Uppsala Kommun i februari i år. Hur går det gått?

- Det har gått bra tycker jag. Jag har kastat mig själv in i rollen som Teamledare, fokuserat på att lära känna mina kollegor i gruppen som jag leder, och börjat skapa strukturer som kan effektivisera vårt arbete. Jag har satt mig in i processer, lyfter förslag på förbättringar och fokuserar på de mål som vi på Webb och digital utveckling ska uppnå under året. Det finns en framåtdrivande kraft som genomsyrar organisationen, vilket är härligt att få vara en del utav.

Vad är det bästa med att gå in som konsult? 

- Det är en rolig utmaning att få gå in i en roll under en begränsad tid. Det ger mig tid att fokusera på mitt uppdrag och att leverera det jag är där för att göra. Det kan jag tycka är en fördel.

Kan du beskriva processen, din upplevelse från första kontakt med oss till att du startade hos Uppsala?

- Jag blev uppringd av Claes som presenterade uppdraget för mig, ett par intervjuer bokades in och kort därefter gjorde jag min första arbetsdag på Stadshuset i Uppsala. En trevlig och smidig process.

Hur ser en helt vanlig dag ut för dig som Teamledare Webb och digital utveckling hos Uppsala Kommun?

- Jag har ett dagligt morgonmöte med mitt team, där vi lyfter upp eventuella utmaningar och delar information. Jag prioriterar och justerar i vår verksamhetsplan, kommunicerar löpande med enhetschefer inom kommunikationsstaben, ser till att uppdatera mig med information kring de huvudsakliga projekt som mitt team arbetar med och delar den informationen med berörda inom kommunen.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

- Jag tränar gärna på gym och simmar helst några gånger i veckan. Jag gillar trevliga restaurangbesök och tycker om cykelturer med min man och vår son, gärna i vackra landskap. Semester har jag gärna i Skåne, som jag kommer ifrån.

JennyBergmanBild1JennyBergmanBild1

Skulle du rekommendera andra att göra uppdrag genom Hammer & Hanborg?

- Ja, det skulle jag absolut. Det är givande och utvecklande att få komma in och göra bra avtryck hos en arbetsgivare på uppdrag av ett annat företag. Jag representerar ju både mig själv och Hammer & Hanborg.

Har du något tips för andra som är intresserade av att göra konsultuppdrag? Vad ska man tänka på?

- Det passar dig som snabbt kan sätta dig in i en tjänst och göra skillnad. Det är bra att vara social, självgående och att kunna ta för sig.

Vad ser du fram emot just nu? Hur ser 2022 ut för dig?

- Efter mina två första månader på uppdraget är jag mer insatt i mitt arbete. Mitt uppdrag rundas av till hösten och fram till dess fokuserar jag på att utveckla gruppens individer, genomföra förbättringar, ta beslut kring prioriteringar, jobba mot uppsatta mål och framför allt göra ett bra avtryck hos uppdragsgivaren. Efter avslutat uppdrag skulle jag gärna gå in som konsult igen på ett nytt uppdrag.