StockholmStockholm

Blogg

2022-06-17

Connecta med Hammer & Hanborg så matchar vi dig med ditt drömjobb!

Thelma Konnéus jobbar som Talent Acquisition Specialist på Hammer & Hanborg. I hennes vardagliga arbete kommer hon i kontakt med jobbsökande kandidater såväl som passiva kandidater på arbetsmarknaden inom kommunikation och marknadsföring. Läs Thelmas tips till dig som söker jobb, vilka fördelarna är med att connecta med oss och hur vi kan hjälpa dig på vägen till ditt drömjobb.

Connecta med Hammer & HanborgConnecta med Hammer & Hanborg

Thelma Konnéus, Talent Acquisition Specialist, Hammer & Hanborg

Så här jobbar en Talent Acquisition Specialist

En vanlig dag på jobbet för mig börjar ofta med att kartlägga vilka uppdrag som vi har tillgängliga. Vi jobbar med uppdrag i hela Sverige, och därför är jag alltid intresserad av att komma i kontakt med kandidater över hela landet. För att hitta den rätta kandidaten för uppdraget i åtanke söker jag igenom kandidatmarknaden. Jag söker efter kandidater både i vårt eget kandidatnätverk och på andra plattformar. Jag blir alltid glad när det kommer in intresseanmälningar från personer som vill vara en del av vårt kandidatnätverk. Då stämmer jag av vad det är för typ av roller som personen är intresserad av och hur tillgängligheten för nytt uppdrag ser ut.

Jag heter Thelma Konnéus och jag jobbar som Talent Acquisition Specialist på Hammer & Hanborg. I mitt vardagliga arbete kommer jag i kontakt med jobbsökande kandidater såväl som passiva kandidater på arbetsmarknaden som jag hoppas är öppna för att se sig om efter nya möjligheter. Jag matchar kandidater med anställning eller konsultuppdrag inom kommunikation och- eller marknad.

Att matcha rätt kandidat mot rätt arbetsgivare

Vid sökandet efter kandidater till våra uppdrag stämmer jag av vad det är rollen innebär och vilka arbetsuppgifter som ingår. För mig är det viktigt att både arbetsgivaren och kandidaten ska bli nöjda med varandra. Därför fokuserar jag på att hitta kandidater där uppdraget jag har i åtanke är ett bra och spännande nästa steg för personen. Samtidigt ska arbetsgivaren känna att kandidaten de tar emot har potential, men också besitter de rätta kompetenserna för tjänsten. I min roll uppskattar jag att ständigt lära känna nya personer som kan leda till ett samarbete. Jag uppskattar också att hålla kontakten med personer i mitt nätverk, och jag följer gärna deras karriärresa i alla nya utmaningar de tar sig an.

5 tips till dig som söker jobb

1. Connecta med oss och se till att ha en uppdaterad profil. Då blir du även informerad via mail när vi får in ett uppdrag som kan passa dig.

2. Beskriv i din profil konkreta exempel på som vad du har ansvarat för tidigare och vilka arbetsuppgifter du har haft.

3. Lyft fram vad du ser som ditt nästa yrkesmässiga steg, vilket fokus som du vill att ditt nästa jobb har.

4. När det kommer till jobb inom kommunikation och marknad är det bra om du skriver i din profil om det är kommunikation eller marknad du vill fokusera på, eller både och.

5. Är du grafiskt inriktad/kunnig? Då rekommenderar jag dig att göra ditt CV extra snyggt layoutmässigt.

Sökbarhetens betydelse som kandidat

Ibland kan det gå väldigt snabbt med tillsättning av konsultuppdrag. Jag rekommenderar dig att vara tydlig med när du skulle vara tillgänglig att börja ett uppdrag. Om du är connectad med oss och har en registrerad profil är den sökbar i vårt system. Skriv därför ut nyckelord passande för din profil. Det kan handla om vilka områden inom kommunikation och marknad du är inriktad på, samt vilka system du har arbetat i. Inom branschen finns en djungel av arbetstitlar och ibland finns det flertalet arbetstitlar med samma betydelse. Beskriv därför gärna din arbetstitel med andra ord också för att ge en tydlig förklaring till din roll.

Hitta drömjobbet med hjälp utav Hammer & Hanborg

Genom att connecta med Hammer & Hanborg är det möjligt för mig att ha dig i åtanke inför våra uppdrag. Jag kan också ta kontakt med dig för att ta dialogen vidare, med målet att hitta ditt nästa drömjobb. Att vara connectad med oss ökar möjligheten att bli matchad med våra jobb. Du kan dels få mailutskick om våra tillgängliga jobb utifrån dina preferenser. Vi samarbetar med stora som små arbetsgivare med ett brett utbud av tjänster som skulle kunna passa dig. Eftersom du är sökbar i vårt nätverk är jag ibland snabbare än du, och hinner ta kontakt med dig först.

Låt oss vägleda dig – välkommen på förutsättningslös intervju!

Börja med att connecta med oss på Hammer & Hanborg och registrera din profil. Jag ska försöka träffa så många som möjligt av er som är nyexade för en förutsättningslös intervju nu under sommaren och början av hösten. Du kan maila ditt intresse till mig på thelma.konneus@hammerhanborg.com. Jag är utbildad inom karriärvägledning och vill nu vägleda dig till att ta nästa steg i karriären. I kontakten med mig kommer jag vara nyfiken på att lära känna dig. Jag kommer därför ställa massor av frågor till dig för att kartlägga dina kompetenser och ambitioner. Då kan vi tillsammans hjälpas åt att profilera dig inför potentiella arbetsgivare.